Zangles en koor.

Je leert bij de zangles je stem te ontdekken en op een verantwoorde manier te gebruiken. Dit gebeurt door techniek oefeningen en het ontwikkelen van de ontspanning bij het zingen, zodat je je stem niet forceert. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan je houding en ademhaling.

Je mag zelf de muziekstukken kiezen die wilt zingen. De stukken die je tijdens de les doet, worden altijd voor je op de toonhoogte gezet die het beste bij je stem past.

Als je wilt, leer je noten lezen. Maar dat is niet noodzakelijk.

Het is gebruikelijk dat je 30 tot 60 minuten per week individueel les krijgt, maar vaker of minder vaak kan ook. Je maakt de meeste vorderingen als je een aantal keren per week thuis oefent wat je in de les hebt geleerd. Hoe vaak je oefent en hoe snel je vordert, bepaal je zelf.

Afhankelijk van je les locatie is het ook mogelijk om samen met anderen in een koor te zingen. Naast het plezier van het samen zingen, leer je hier vooral om meerstemmig te zingen. Er wordt met de koorrepetities minder aandacht besteed aan de techniek dan met de individuele lessen. De repertoire keuze bepaal je samen met je groepsgenoten.

Een koorrepetitie duurt een tot anderhalf uur.