Muziekreizen.

Read Music organiseert in samenwerking met Thiosane Travel  muziekreizen naar West Afrika. Met deze reizen leer je over de West Afrikaanse muziekcultuur. Je kunt een traditioneel West Afrikaans instrument leren bespelen (zoals de djembé of een harpachtig snaarinstrument dat een ngoni heet of traditionele xylofoon die een balafoon heet), maar je kunt ook een modern instrument als een gitaar of keyboard bespelen. Het gaat er om dat je muziek op een totaal andere manier muziek leert maken en ervaren.

Je kunt deze reis als beginner of als gevorderde speler maken. Je ontmoet meerdere muzikanten van wie je kunt leren en met wie je kunt samenspelen. In overleg met jou wordt er een passend programma voor je samengesteld waarin wordt bepaald hoe vaak en hoe lang je muziek maakt.

Naast het muziek maken is het beluisteren en ervaren van muziekpresentaties een belangrijk onderdeel van de reis. Je bezoekt kleine concerten, maar ook feesten en traditionele gebeurtenissen waar muziek wordt gemaakt. Je leert van je begeleiders over de betekenis en achtergronden van de muziek.

De muziek is in West Afrika onlosmakelijk verbonden met de traditie, samenleving en dans. Je maakt kennis met al deze aspecten en daarvoor bezoek je ook families thuis en oude dorpen. Begrip van de samenleving en cultuur laat je de muziek beter begrijpen.

Kijk op www.thiosanetravel.nl voor meer informatie over de reizen en extra mogelijkheden.